Gemeente Roermond

Nieuwsbrief Expertisecentrum Jeugdhulp Limburg

In opdracht van de gemeente Roermond heb ik de tekst geschreven voor de nieuwsbrief van het Expertisecentrum Jeugdhulp Limburg. De teksten zijn gebaseerd op persoonlijke interviews. Benieuwd? Download de nieuwsbrief door op de afbeelding te klikken.

Sociaal jaarverslag

In 2019, 2020, 2021 en 2022 heb ik het sociaal jaarverslag van de gemeente Roermond geschreven. Het jaarverslag is in de vorm van een magazine uitgebracht en de teksten zijn gebaseerd op persoonlijke interviews met medewerkers van de gemeente Roermond. Voor dit project heb ik behalve de teksten ook de fotografie verzorgd. Het sociaal jaarverslag is een intern document en kan ik daarom hier niet delen.  

Om!-krant

Sinds 2016 schrijf ik mee aan de Om!-krant van de gemeente Roermond. De artikelen zijn gebaseerd op interviews. Als een reporter trek ik door Roermond samen met fotograaf Maartje van Berkel. De krant komt tot stand in nauwe samenwerking met de communicatieafdeling van de gemeente Roermond en wethouder Marianne Smitsmans. Het is verrassend hoeveel inspirerende mensen ik in dit kader heb ontmoet. De Om!-krant is een podium voor al die inwoners van Roermond die samen groeien naar een samenleving met en voor elkaar.

De Om!-krant wordt in de gemeente Roermond huis-aan-huis verspreid en is ook online te lezen. Lees hier de laatste editie van december 2020.

100 jaar vrouwenkiesrecht 1919-2019

Ter gelegeheid van 100 jaar vrouwenkiesrecht heeft de gemeente Roermond een boekje uitgegeven: '100 jaar vrouwenkiesrecht in Roermond'. De tekst, redactie en projectcoördinatie heb ik met veel plezier verzorgd.

Cuypershuis

Het Cuypershuis in Roermond is een modern museum over het leven en werk van architect Pierre Cuypers. Het Cuypershuis is gevestigd in een bijzonder gebouw op een unieke locatie. In 1853 is het door Pierre Cuypers ontworpen als woonhuis voor zijn eigen familie en als werkplaats.

Het pand was eigenlijk een grote catalogus van Cuypers' kunstopvattingen. In de ateliers zijn talloze kunstvoorwerpen gemaakt, die nationaal en internationaal zijn verspreid. In zijn eigen huis toonde Cuypers zijn bouwstijl die hij later in vele gebouwen en kerken toepaste. Eind 2018 heeft het Cuypershuis een nieuwe website gekregen. Samen met de afdeling PR van het museum heb ik de redactie voor de webteksten verzorgd. Benieuwd? Kijk dan eens op www.cuypershuisroermond.nl

Het Historiehuis

Net als het Cuypershuis is het Historiehuis een museum van de gemeente Roermond. Een bijzonder museum dat gevestigd is in de bibiliotheek in de Neerstraat in Roermond. De geschiedenis van Roermond is anders dan die van de meeste andere steden in ons land. Wil je weten waarom? Bezoek dan eens dit gratis museum en of neem alvast een kijkje op de gloednieuwe website van het Historiehuis. Waar ik samen met het Historiehuis de redactie van de webteksten heb verzorgd. Zie www.historiehuis.nl

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.