Suzanne’s blog

maandag 14 juni 2021

Ondertussen...

Het was een tijdje stil op mijn blog. Maar ondertussen is er wel veel gebeurd! Het was zelfs zo druk dat het plaatsen van mijn eigen blog erbij in is geschoten. Tijd om weer eens van mij te laten horen dus. Dat doe ik overigens wel heel regelmatig op mijn socials. Dat gaat zo lekker makkelijk snel tussendoor. Volg je me al? Klik rustig op de icoontjes rechtsboven op deze pagina. Er kwam veel voorbij. Ik licht er een paar voorbeelden uit. Zoals altijd heb ik weer fijn kunnen samenwerken met mijn netwerkpartners voor vormgeving, film en online oplossingen.

Online en print

Er wordt ontzettend veel online gedeeld en verspreid. Super dynamisch en effectief. Maar mijn hart gaat ook sneller kloppen van mooie producties in print. Voor de gemeente Roermond verscheen er weer een Om!-krant en heb ik het sociaal jaarverslag 2020 geschreven. Dit verschijnt in de vorm van een magazine en is gebaseerd op persoonlijke interviews met medewerkers uit alle lagen van de organisatie. Voor deze opdracht heb ik tevens de fotografie zelf gedaan. Het eindresultaat is voor intern gebruik en mag ik niet delen maar geloof me het is echt heel mooi geworden!

Voor Kalorama hebben we een bijzonder kerstgeschenk gemaakt. De &K glossy! Dit is een echt tijdschrift voor en door collega’s van Kalorama. Hier heb ik maanden met heel veel plezier aan gewerkt. We hebben een eindredactie geformeerd waar ontzettend veel leuke ideeën ontstonden. In de glossy staan interviews, kerstrecepten, verhalen, een column en nog veel meer. We hebben een professionele fotoshoot georganiseerd waar medewerkers op hun kerstbest gefotografeerd zijn.

De glossy rolde nog maar net van de persen, toen we gestart zijn met de redactie voor een kookboek. Een overheerlijke bundeling van lievelingsrecepten van collega’s en vrijwilligers van het hospice Kalorama Bethlehem.

Veel communicatie rondom corona

Omdat ik veel opdrachten uit de zorgsector heb, heb ik veel gecommuniceerd over of vanwege corona. Van updates over actuele maatregelen tot campagnes over de anderhalve meter of het vaccineren. Voor Kalorama maakten we begin dit jaar een verhalenserie ‘Ik laat me vaccineren’ waarin zorgmedewerkers aan het woord kwamen over hun persoonlijke motivatie om zich te laten vaccineren. Benieuwd naar deze verhalen? Klik dan op deze afbeelding.

White board animatie

Een andere en voor mij nieuwe ervaring was het maken van een animatiefilmpje over de organisatieontwikkeling van Kalorama. Wat een leuk project weer! Dit filmpje laat zien waar Kalorama voor staat. Samen met collega’s van Kalorama en filmproducent Rene Driessen maakten we achtereenvolgens een storyboard, een voice-over tekst en een draaiboek. We hebben gekozen voor een zogenoemde white board animatie. Kijk maar eens!

Ondertussen gaan we een mooie zomer tegemoet

Dit is een greep uit waar ik mee bezig ben. En ondertussen lijkt er op dit moment ook een einde te komen aan het heftigste stuk van de coronacrisis. Eind april vorig jaar schreef ik al over een tijd voor en een tijd na corona. Niet wetende dat die tijd na nog héél lang op zich liet wachten. Maar nu heb ik er alle vertrouwen in dat die tijd nu langzaam aanbreekt. Wat verlangen we daar allemaal naar. Ik werkte altijd al vanuit huis en dat bevalt heel erg goed. Maar wat heerlijk dat we nu steeds meer op pad kunnen, persoonlijke ontmoetingen hebben en vooral dat we meer kunnen ontspannen en plannen kunnen maken. We gaan een mooie zomer tegemoet!

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.