Suzanne’s blog

woensdag 05 juni 2019

100 jaar vrouwenkiesrecht

Wat een plezier heb ik beleefd aan deze mooie opdracht voor de gemeente Roermond. Ter gelegenheid van het vrouwenkiesrecht dat dit jaar 100 jaar bestaat, wilde de gemeente Roermond de vrouwen die hebben meegebouwd aan de stad een podium bieden. Dat podium is een boekje geworden. We zijn op zoek gegaan naar vrouwelijke raadsleden die in de vorige eeuw een grote rol hebben gespeeld. In het boekje ‘100 jaar vrouwenkiesrecht in Roermond’ vertellen zij over hun drijfveren, struikelblokken en bijzondere ervaringen. Het huidige college van burgemeester en wethouders bestaat maar liefst uit drie vrouwen. Uiteraard komen zij ook aan het woord net als de zes vrouwelijke raadsleden die momenteel in de raad zitten. Stuk voor stuk waren het voor mij bijzondere ontmoetingen met vrouwen die de keuze gemaakt hebben de politiek in te gaan om iets voor een ander te betekenen.

Presentatie op 29 mei 2019

Tijdens een bijeenkomst op het Stadhuis in Roermond is het boekje gepresenteerd. Villa Politica maakte hier een mooi verslag van: reportage 100 jaar vrouwenkiesrecht in Roermond.

Digitale versie boekje

Ben je benieuwd naar de verhalen van de vrouwen uit de Roermondse politiek? Een digitale versie van het boekje download je door op de afbeelding te klikken. Veel leesplezier!

Colofon boekje

Tekst en redactie Suzanne Boonen
Vormgeving Stef Mooren
Fotografie Maartje van Berkel

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.